Sæsonens første fisk er fanget og der er stadig plads til nye medlemmer. Meld dig derfor ind, hvis du vil tage del i sæsonen 2024. Knæk & Bræk

Bog – Lindenborg Å. Kultur, Natur og Lystfiskeri

Det hører bestemt ikke til hverdagskost, at der bliver udgivet en bog om et dansk vandløb. Anders Toft Jensens første – men forhåbentlig ikke sidste – bog er da heller ikke hverdagskost, men hører til i kategorien “kræs for kendere”. Efter et par timers selskab med bogen en kold vinteraften, her lige efter fredningstidens start, bliver man i den grad grebet af “fiskekuller”, så det ikke er til at holde ud. Bogen er ikke en, man lige sluger fra ende til anden. Der bladres, læses lidt her og der, bladres igen – og pludselig er der forsvundet et par timer i godt selskab. Bogen udgør en forunderlig rejse langs åen, i tiden, ind og ud af historien, både den fjerne og den nære. Vi møder spøgelser, store fisk, gamle koryfæer ved åen, unge friske folk, der er ved at få legendestatus og hører om de gode “høller” og hvordan de skal fiskes. For fluefiskeren og fluebinderen er bogen en guldgrube. Natur, kultur, landskab og spændende historie væves sammen af lystfiskerens liner. Bogen er naturligvis illustreret med en række lækre fotos. “Lindenborg Å” er ikke alene spændende læsning for alle elskere af Lindenborg Ådals herlige natur, men også en “håndbog”, der vil komme ned af reolen gang på gang, for hvordan var det nu, Anders beskrev stykket ved …, og var der ikke noget med en flue, der var god, når…  Bogen er udgivet på Toft’s forlag og kan bl.a. fås i grejforretninger. Har du skrevet ønskeseddel til jul?